Go to mobile version

DUX lanserar nytt produktionskoncept

Säng och möbeltillverkaren DUX lanserar i höst sitt nya koncept DUX Boutique Factory™. Konceptet innefattar ett avsteg från storskalig produktion till ett koncept som närmast är att definiera som något mellan en fabrik och en traditionell tapetserareverkstad. DUX blir först i Sverige med att introducera detta som koncept inom Möbelindustrin.

Kring årsskiftet räknar man med att ha etablerat en verksamhet där man valt att fokusera på ettproduktions- såväl som utbildningscentrum. DUX ämnar, utöver möbelproduktion, att samarbetamed och bidra till utbildningen av lokala tapetserare samt att utbilda butikspersonal genom densedan länge etablerade ’DUX akademien’, där man utbildar bl.a. inom ämnena sömn, sitt- och liggkomfort. Sösdala, där DUX har rötter sedan nästan 100 år tillbaka, är den naturliga orten fördenna etablering.

“Vi noterar att intresset för kvalitet ökar samtidigt som ansvaret för vår miljö motiverar enproduktion av möbler med längre livslängd. DUX, till skillnad från många andra tillverkare, kanglädja sig åt att stor del av alla möbler vi tillverkat, på ett eller annat sätt återanvänds. Detta ser manbevis på hos olika auktionsfirmor som med god framgång säljer möblerna igen. Vidare är omklädselav DUX-möbler en omfattande verksamhet, som kommer att inkluderas i vår Boutique Factory. Vikommer i detta sammanhang även att kunna ta fram klassiska modeller ur DUX arkiv, något somtidigare inte varit lika enkelt i stordrift” berättar Charlotte Ljung, Creative Director för DUX.

DUX har sedan 50-talet tillverkat kvalitetsmöbler där man i samarbeten med flera namnkunnigaformgivare tagit fram en mängd möbler vars stil blev och är framstående exempel bland annatinom rörelsen ”Swedish Modern”.


Select your country